Stockholm opera autumn 2017 until spring 2018

DORSIN och TANDBERG frigör operetten!

read more->


På Kungliga Operan i Stockholm ska Glada änkan sättas upp. Den pressade operachefen behöver en succé och knyter en firad operadiva och en mörksint, kompromisslös regissör till uppsättningen. En tonårsromans blossar upp p. nytt och ett konkurrerande produktionsbolag lurar i vassen…

I en uppsluppen publiksuccé i tretakt, fritt efter originalet, ser vi Henrik Dorsin som operachef och hovsångerskan Elin Rombo som ”Glada änkan”. Regissören Ole Anders Tandberg har tillsammans med Henrik Dorsin skapat en änka för vår tid. Alla sjunger på svenska! Glada änkan är Franz Leh.rs mest berömda verk och har varit en publikfavorit sedan premiären 1905 och innehåller välkänd musik som ViljasångenDå går jag till Maxim och Änkevalsen.