Liberation concert in Arnhem september 2017

Per-Otto Johansson

Read more->

De Zweedse dirigent Per-Otto Johansson studeerde aan de Muziekhogeschool van Malmö. In die tijd volgde hij ook lessen bij de befaamde dirigenten Kurt Sanderling en Manfred Honeck. Hij voltooide zijn opleiding met een diploma cum laude aan het Koninklijk Deens Conservatorium in Kopenhagen. 

In Denemarken en Zweden heeft hij grote bekendheid gekregen door zijn optredens met vrijwel alle grote orkesten, waaronder de symfonieorkesten van Göteborg, Malmö, Odense en Kopenhagen. In 2007 dirigeerde hij tijdens het gala en de ceremonie van de Nobelprijs in Stockholm. Naast symfonisch repertoire is Per-Otto Johansson ook actief als operadirigent. Als zodanig werkte hij samen met de Deense Nationale Opera en de opera van Malmö.

Maar ook buiten Scandinavië geniet Per-Otto Johansson bekendheid. In Duitsland maakte hij met zijn debuut bij het Theater Vorpommern zoveel indruk dat hij in 2007 benoemd werd tot chef-dirigent van het ensemble, een positie die hij tot 2010 bekleedde. In Nederland werkt hij al een aantal jaren samen met Opera Zuid waar hij gedenkwaardige producties leidde van onder meer Verdi’s La traviata, Rigoletto en La cenerentola van Rossnii. De Zweedse dirigent maakte vorig seizoen zijn debuut bij Het Gelders Orkest.