Concert Philharmonie Zuid Netherlands orkest 15th and 16th of december 2018

Limburgse Kerst: het inmiddels vermaarde meezingconcert voor het hele gezin. De ideale inleiding op de kerstdagen. Dit jaar in Sittard en Maastricht. 

Dirigent Per-Otto Johansson 
Verteller Jochum ten Haaf
Teksten Frans Pollux 
Animaties Marie van Vollenhoven
Regie Michel Sluysmans en Waut Koeken 
i.s.m. Toneelgroep Maastricht en Opera Zuid

Limburgse Kerst behoeft inmiddels geen introductie meer. Het concert voor het hele gezin is uitgegroeid tot de ideale inleiding op de kerstdagen. Door de sfeer, de unieke samenzang en de verhalen in het dialect. En ook door de bijzondere kerstmuziek. Geniet voor de pauze van de prachtige muziek en vertelling van De Sneeuwman door Jochum ten Haaf met animaties van Marie van Vollenhoven. En zing na de pauze uit volle borst mee met de heerlijkste kerstliedjes.

Op zaterdag 15 december is Limburgse Kerst dit jaar ook te zien en te horen in Sittard in het kader van 775 jaar stadsrechten. Ook hier is voorafgaand een de voorstelling in Schouwburg De Domijnen een voorprogramma om 18.00 uur, waarna in stoet naar de schouwburg wordt getrokken.

Op zondag 16 december start Limburgse Kerst in Maastricht om 13.30 uur met een voorprogramma in de O.L.V. Basiliek. Van daaruit gaan we in een gezamenlijke stoet naar Theater aan het Vrijthof waar om 14.30 uur het hoofdprogramma begint.

Limburgse Kerst is mede mogelijk gemaakt door DSM

Read More
Rotterdam Marine Band

Concert Marinierskapel in Uddel

Muziekoptreden | Koninklijke Marine

Activiteitendata27 oktober 201820:00De Schier, Garderenseweg 33 in Uddel

De Marinierskapel der Koninklijke Marine geeft een concert ter gelegenheid van het 85 jarig jubileum van Muziekvereniging Juliana uit Uddel.

Vergroot afbeelding

Beeld: ©Etienne Hessels

Normaal staat de kapel onder leiding van chef dirigent majoor Arjan Tien maar deze avond neemt de Zweedse dirigent Per-Otto Johansson het over.

Meer informatie: www.juliana-uddel.nl

Read More
Bridge to Liberation 21 september 2018

Een onvergetelijke herdenking die verbindt

Het Gelders Orkest is het muzikale middelpunt tijdens het evenement Bridge to Liberation Experience in ArnhemEen multimediaal concert met verzet als thema. Onder leiding van de Zweedse dirigent Per-Otto Johansson komt het showconcert tot leven in deze zeer bijzondere herdenking. Een verbindende herdenking bij de beroemde John Frostbrug in Arnhem.

Multimediaal herdenkingsconcert

Het mag dan al 74 jaar geleden zijn, voor Arnhem is de John Frostbrug nog steeds de herinnering aan de lastige, maar onvermoeibare strijd om Nederland zijn vrijheid terug te geven. Al weer enkele jaren vindt op de brug het evenement Bridge to Liberation Experience plaats, een onvergelijkelijk multimediaal spektakel dat alle Arnhemmers, maar ook publiek van ver daarbuiten in herdenking met elkaar verbindt. Thema van dit jaar is verzet. Hoe moet je als mens in verzet komen als je vrijheid bedreigd wordt? Of als je vrijheid zelfs wordt afgenomen?

Opkomen voor vrede en vrijheid

In de oorlogsjaren hebben talloze Nederlanders dit verzet ter hand genomen. Meestal waren het geen grote heldendaden, maar kleine geweldloze uitingen van protest tegen de bezetter die de mensen moed gaven en motiveerden niet op te geven. Juist die kleine verzetsdaden kunnen een inspiratie zijn in onze tijd. Je verzet tonen als de vrijheid van je medemensen wordt afgenomen. Het nieuwe verzet anno 2018 is ergens vóór te gaan staan. Het is een protest voor vrijheid. En een protest tegen terrorisme en polarisering en de onverzettelijke wil op te komen voor vrede en vrijheid.

Rond deze thematiek komt dit spectaculaire showconcert tot leven. Het Gelders Orkest onder leiding van de Zweedse dirigent Per-Otto Johansson is het muzikale middelpunt van deze zeer bijzondere avond.

https://youtu.be/OeRrN3dFagE

https://youtu.be/Qvl4B-3bAyE

Read More
New Years Concert with Noord Netherlands orkest 2019

DirigentPer-Otto JohanssonSopraanAnnemarie Kremer

Werken van:Verdi, Puccini, Wagner, Strauss

Al bijna een halve eeuw staat de januarimaand bij het Noord Nederlands Orkest in het teken van het Nieuwjaarsconcert. Navraag onder oud-orkestleden leert dat de eerste editie in Groningen zo rond 1970 plaatsvond en dat Willi Boskovsky, destijds concertmeester van de Wiener Philharmoniker (‘uitvinder’ van het Nieuwjaarsconcert), als ‘Stehgeiger’ het orkest dirigeerde. Zo is de traditie rechtstreeks vanuit Wenen naar hier geïmporteerd. Sindsdien is het Nieuwjaarsconcert vaste prik voor veel noorderlingen. Met een toporkest, topmuziek en een glaasje bubbels is dit de beste plek om familie en vrienden na de jaarwisseling voor het eerst weer te zien en nieuwjaarswensen over te brengen.

Traditiegetrouw trakteert het Noord Nederlands Orkest op feestelijke orkestwerken en ontroerende aria’s van grote namen als Verdi, Puccini, Wagner en Johann Strauss. Solist van de avond is sopraan Annemarie Kremer. Deze internationale operaster is geboren en getogen in Emmer Compascuum. Zij zingt in alle vooraanstaande operahuizen van Europa en ontvangt lovende kritieken voor de prachtige kleur en het indrukwekkende bereik van haar stem.

Tot ziens bij het bij het Nieuwjaarsconcert, maar één advies: wacht niet te lang te met reserveren.

Read More